the times
they are a changin'

in 2050 is heel nederland circulair

In 2050 is heel Nederland circulair. Daar gaan we natuurlijk niet pas in 2049 mee beginnen. Sterker nog: we komen al aardig op stoom. Overal om je heen zie je de verandering. Waren het een paar jaar geleden nog vooral kleinschalige initiatieven, inmiddels maken ook de grote bedrijven serieus werk van een duurzaam businessmodel. 

Ze doen dit niet alleen om de wereld te redden. Wie zijn voelsprieten een beetje in de tijdsgeest heeft hangen, ziet de verandering overal. Consumenten willen duurzame bedrijven. Werknemers willen met hun talent en energie een positieve bijdrage leveren aan de transitie. Banken en toezichthouders wegen steeds meer de impact op niet-financiële indicatoren mee.  The Times They Are A Changin’ en wie niet mee verandert, mist de boot. 

Maar dat is niet onze boodschap. Onze boodschap is: duurzaam ondernemen brengt vreugde en door het slim, creatief en tijdig te doen, ontgin je een wereld aan nieuwe opbrengsten. Daarom zeggen wij: Celebrate Climate Change.  Zie het niet als een noodzakelijk kwaad, maar als een kans op een betere wereld, een betere manier van werken én betere opbrengsten. 

let’s celebrate climate change

Het grote hoe

Knight to C3 helpt je graag met het antwoord op de vraag waarom, maar het echte feest begint bij het grote hoe. In de visie van Knight to C3 is er niet één weg naar Rome.

Alle beetjes helpen. Wat wij wel denken, is dat de grootste winst, en de meeste lol, buiten de gebaande paden ligt. De gebaande paden zijnde: lineair denken, een exclusieve focus op (korte termijn) winst en beperkt eigenaarschap.

Kansenpakkers

Een circulaire economie is een radicale trendbreuk met ons huidige systeem. Omdenkers hebben de beste kansen in zo’n transitie. De voorbeelden daarvan schieten als paddenstoelen uit de grond. Beddenfabrikant Koninklijke Auping die volledig circulaire matrassen gaat leasen in plaats van verkopen. Levi Strauss die haar keten dichttimmert met een revolutionaire spijkerbroek van postconsumptiekatoen. Vuilniswagens die rijden op vergist gft-afval. SOOP die zeep maakt van sinaasappelschillen. Aan best practices al lang geen gebrek meer.

Ontdekkingsreis

Wij heten Knight to C3 omdat we geloven in de kracht van dit soort originele paardensprongen. En met een buiging naar de ridders van de ronde tafel; visionairen die de gevestigde orde tot verandering brachten. Waar zit jouw verandering? Welke nieuwe modellen en manieren van denken geven jouw bedrijf of organisatie een duurzame voorsprong? Laten we op ontdekkingsreis gaan.