over

hoe knapen een ridder werd

See challenges? Make change.

Dat is zo ongeveer hoe het werkt bij Inge Knapen, oprichter en spil in het web van Knight to C3. Als Inge in 2007 als ICT’er voor TNT Post naar Malawi wordt uitgezonden, ziet ze met eigen ogen de verwoestende effecten van het veranderende klimaat. Uitblijvende regenseizoenen, droogtes en overstromingen laten kleine boeren in verwarring achter, vaak zonder oogst en inkomsten.

Ze besluit het roer om te gooien. Met hulp van TNT Post en een team experts begint Knapen BERL, Bio Energy Resources Ltd. Het bedrijf verenigt kleine boeren in de productie van biobrandstof uit Jatropha zaden. In 2011 verruilt Inge Malawi voor Canada, waar ze projecten opzet of leidt op het gebied van duurzame energie en het commercialiseren van recyclingtechnologieën.

Eind 2013 keert ze terug naar Europa. In Brussel gaat ze aan de slag als Operations Director van Close the Gap. Close the Gap is een internationale sociale onderneming die hoogwaardige ICT-apparatuur een tweede leven geeft in ontwikkelingslanden, plaatselijk ondernemerschap stimuleert en een closed loop biedt voor gebruikte elektronica. Een schoolvoorbeeld van circulair en sociaal ondernemen. 

Na Close the Gap volgde een Executive Master in duurzaam ondernemen (MVO) aan de Erasmus Universiteit. Vanuit de studiebanken werd Knapen al geschaakt door de Nederlandse overheid. De missie: invulling geven aan de klimaatdoelstellingen en het helpen rondbreien van een circulaire economie. Alles kwam de laatste jaren voorbij: huisvesting, duurzame mobiliteit, maatschappelijk verantwoord inkopen, ICT…. you name it, Knapen has done it.

Nu alle bedrijven en organisaties in het Westen aan de vooravond staan van een circulaire revolutie, is het tijd voor de volgende stap. Met Knight to C3 maakt Inge haar enthousiasme, kennis en daadkracht voor eenieder beschikbaar. Samen met een ijzersterk netwerk van pioniers, makers en omdenkers laat Inge Knapen zien dat de weg naar een beter klimaat geplaveid is met kansen, geluk én opbrengsten. 

We love new knights 

Ook gek op paardensprongen en niet vies van een onversneden portie slim toepasbare positiviteit? Praat met ons!